Tužio Mercedes zbog kožnih sjedala i dobio odštetu

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2019. u 10:05
Foto: Reuters

Mercedes-Benz se uskoro očitovao i naveo kako se prilikom izrade sjedala u kožu ugrađuju i drugi materijali da bi koža dobila bolju čvrstoću i željenu strukturu.

Nezadovoljni vlasnik Mercedesa, Kerry Costello (72) kupio je rabljenu E-klasu kabriolet za 40.000 eura. Ubrzo nakon toga pročitao je članak o vlasniku Mercedesa koji je kožna sjedala iz svog automobila dao na laboratorijsku analizu jer je sumnjao da nisu u presvučena stopostotnom kožom.

Kako piše Autostart, Costello je otišao do lokalnog Mercedesova zastupnika i pitao jesu li sjedala u njegovu kabrioletu djelomično presvučena plastikom. Tvrdi kako mu tamo nisu htjeli konkretno odgovoriti pa se obratio nadležnome Vadinu tijelu za sporove u autoindustriji (poput udruge za zaštitu potrošača). Mercedes-Benz se uskoro očitovao i naveo kako se prilikom izrade sjedala u kožu ugrađuju i drugi materijali da bi koža dobila bolju čvrstoću i željenu strukturu.

Između ostalog, u Mercedesu su zaključili kako Costello nije oštećen ni na koji način, jer je kupio rabljeni automobil i nije morao posebno nadoplatiti kožna sjedala, kao što to rade kupci novih vozila. No arbitar im je rekao kako je njihov opis 'kožna sjedala' kratak i jasan. 'Mislim da, ako u dokumentima piše kako su u automobilu kožna sjedala, ja s pravom očekujem da su presvučena pravom kožom. Platio sam velik iznos za ovaj automobil i očekujem točan opis onoga što plaćam', rekao je Costello.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Za razliku od Hrvatske, vani se odštete isplaćuju.

A kao odštetu je dobio što?

New Report

Close