TUI iduće godine očekuje turizam na razinama prije pandemije

Autor: Poslovni dnevnik , 08. prosinac 2021. u 22:00
Turistički operator u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s rujnom poslovao je s gubitkom/Reuters

Kompanija je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s rujnom poslovala s gubitkom prije kamata i poreza od 2,1 milijardu eura.

Europska turistička agencija TUI izvijestila je u srijedu da je zbog pandemijskih ograničenja zaključila fiskalnu godinu s gubitkom, ali očekuje da će se rezervacije putovanja idućeg ljeta 2022. vratiti na razinu prije pandemije.

Kompanija je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s rujnom poslovala s gubitkom prije kamata i poreza od 2,1 milijardu eura. U prethodnoj fiskalnoj godini iznosio je tri milijarde eura. Prihod joj je pao 40 posto, na 4,73 milijarde eura.

Ističu da su u četvrtom fiskalnom tromjesečju bili blizu pozitivne nule i da su u zadnjim mjesecima ove godine dosegnuli 69 posto razine poslovanja iz razdoblja prije pandemijske krize.

U cijeloj fiskalnoj godini zabilježili su 5,4 milijuna putnika, a trenutno imaju 4,1 milijun rezervacija za ovu zimu i iduće ljeto.

“Ostvarujemo značajan novčani priljev i ponovno postižemo pozitivne rezultate na mnogim tržištima, i s našim hotelima i s TUI-jevim hotelskim brendovima”, rekao je glavni izvršni direktor Fritz Joussen.

TUI se već dvadesetak mjeseci nosi s pandemijskim ograničenjima koja su iznimno teško pogodila turistički sektor, ispraznivši hotele, kruzere i zrakoplove i blokiravši putovanja u većem dijelu tog razdoblja. Zatražio je pomoć njemačke države, a novac je pribavljao i zaduživanjem i dokapitalizacijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close