FOTO: Sudac odredio Todoriću odgodu za 15. listopada

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2018. u 11:42
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Visoki sud u Londonu u četvrtak odlučuje o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj, odnosno o mogućnosti da se na tu odluku žali.

Todorićev tim dobio je dodatnih 28 dana za pripremu novog ročišta na kojem obrana mora predstaviti skicu novih dokaza.

Iduće ročište bit će 15. listopada. 

Visoki sud u Londonu u četvrtak odlučuje o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj, odnosno o mogućnosti da se na tu odluku žali.

Još se uvijek ne zna hoće li se Ivica Todorić pojaviti na ročištu. Čak i ako se pojavi, on danas na sudu ne može govoriti, javlja reporter N1 televizije koji se nalazi u Londonu. Ročište počinje oko 11:30 po hrvatskom vremenu.

Barrister Jones Hines pred sudom je izjavio kako traži dodatno vrijeme jer je slučaj preuzeo prije 48 sati pa bi ročište moglo trajati i duže.

Ivica Todorić pojavio se na sudu zajedno sa svojim odvjetničkim timom – Jadrankom Sloković, Čedom Prodanovićem i Cherie Blair.


Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Cherie Blair bila je savjetnica kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbayeva, a njezina tvrtka Omnia Strategy zastupala je kazahstansko ministarstvo pravosuđa.

Omnia Strategy je, također, savjetovala i albansku vladu u dva zasebna ugovora. Savjetnica albanske Vlade bila je i sama Cherie Blair.

Omnia je zastupala i maldivskog predsjednika Abdullu Yameena, koji je optuživan da je zatvorio više od 1700 opozicijskih aktivista.

Cherie Blair u Zagrebu je bila u travnju 2017. gdje je sudjelovala na okruglom stolu Hrvatske udruge poslodavaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close