Tisuće kupaca na čekanju: Novi automobili puni su smrdljivih kukaca

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2021. u 10:58
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Žilavi insekti ući će u kuće, automobile, poslovne zgrade, štale, a mogu ležati uspavani mjesecima prije nego što ožive i krenu se hraniti i razmnožavati.

Kao da kupcima automobila nisu dovoljna čekanja na nove automobile zbog manjka čipova, problemi nerijetko ne dolaze sami… Tako velike pošiljke automobila stoje na nekoliko brodova u blizini Australije i službeno je zabranjeno njihovo iskrcavanje. Uzrok su smrdljivi martini, latinski Raphigaster nebulosa, koji su preplavili nove automobile, piše Revija HAK.

Smrdljivi martini nisu udomaćeni u Australiji, a vlasti ih i ne žele u blizini. Pridjev ‘smrdljivi’ je najmanji problem, a veći je njihov negativan utjecaj na bioraznolikost i, po ljude, nepovoljne hranidbene navike. Naime, njihove gozbe sastoje se od povrća i žitarica.

Žilavi insekti ući će u kuće, automobile, poslovne zgrade, štale, a mogu ležati uspavani mjesecima prije nego što ožive i krenu se hraniti i razmnožavati. Procjena je da će brodovi s automobilima čekati barem četiri tjedna ispred australske obale. Australske vlasti traže da se smrdljivi martini uklone, a sličan problem imale su i 2019. godine s tisućama Hyundija i Kia na brodovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close