Threads u pet dana premašio 100 milijuna korisnika

Autor: Ana Blašković , 12. srpanj 2023. u 23:30
Brzinom rasta broja korisnika Threads je premašio i ChatGPT/SHUTTERSTOCK

Od lansiranja prošle srijede Threadsu su se pridružile brojne slavne osobe, političari i novinari koji platformu vide kao prvu ozbiljnu prijetnju Twitteru Elona Muska.

U pet dana od lansiranja Threads, direktna konkurencija Twitteru, premašio je 100 milijuna prijava, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg. Strelovitim rastom broja korisnika Threads je pretekao ChatGPT na tronu najbrže rastuće online platforme.

Od lansiranja prošle srijede Threadsu su se pridružile brojne slavne osobe, političari i novinari koji platformu vide kao prvu ozbiljnu prijetnju Twitteru Elona Muska. “To je uglavnom organska potražnja, a još nismo ni uključili mnoge promocije”, rekao je Zuckerberg u objavi na Threadsu, prenosi Reuters.

Platforma nije dostupna u Europi jer se tvrtka najprije mora uskladiti s regulativom. ChatGPT je do 100-milijuntog korisnika došao otprilike dva mjeseca nakon lansiranja, pokazuju podaci UBS-a.Twitter je imao gotovo 240 milijuna dnevnih aktivnih korisnika u srpnju lani, prema zadnjoj objavi tvrtke prije Muskovog preuzimanja.

Podaci tvrtki za web analitiku pokazuju pad broja korisnika u Muskovoj eri. Internetski promet na Twitteru pao je 11% u odnosu na prethodnu godinu u danima nakon pokretanja Threadsa, u usporedbi s 4% prije promjene vlasništva.

Iako Threads nije prvi pokušaj da se suprotstavi Twitteru, drugi konkurenti poput Mastodona, Blueskya, Truth Sociala i T2 ostaju relativno mali. Mastodon ima ukupno oko 7,7 milijuna korisnika, no manje od 2 milijuna njih aktivno koristi uslugu.

Bluesky, nova aplikacija suosnivača Twittera Jacka Dorseya, registrirao je 265.000 korisnika od pokretanja beta verzije samo s pozivnicom u veljači, a na listi čekanja je oko 2 milijuna ljudi.

Dvije platforme koje ciljaju prema političkim konzervativcima, GETTR i Truth Social, Donalda Trumpa, imaju oko 144.000 odnosno 607.000 mjesečnih korisnika. Threads je zasad besplatan, a Zuckerberg je najavio da će o monetizaciji razmišljati kada bude jasan put prema milijardi korisnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close