Theranos tužio najveći investitor

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2016. u 21:59
Elizabeth Holmes, osnivačica Theranosa/REUTERS

Hedge fond PFP tvrdi da je prevaren za 100 milijuna dolara.

Jedan od najvećih investitora u donedavno najveću nadu Silicijske doline, startup Theranos, podnio je tužbu u kojoj tvrdi da je prevaren za 100 milijuna dolara.

Kako u utorak pišu američki mediji, tužbu je podnio hedge fond iz San Francisca Partner Fund Management (PFM). Početkom veljače 2014. fond je u Theranos – tvrtku za inovativne krvne testove – uložio malo više od 96 milijuna dolara. No, ulaganja ne bi bilo da nije bilo niza laži i prezentacija koje su fond doveli u zabludu, tvrdi se u tužbi. "Theranos i njegovi predstavnici opetovano su i namjerno lagali da su razvili primjerene tehnologije koje funkcioniraju, da su u postupku dobivanja svih potrebnih dozvola te skrivali istinu o komercijalnoj vrijednosti njihove tehnologije i metoda", prenosi Financial Times.

Podsjetimo, Theranos koji je osnovala Elizabeth Holmes u žižu zanimanja javnosti došao je zbog tvrdnje da je izmislio revolucionarne testove pretrage krvi iz samo jedne kapi. Kompanija je na vrhuncu slave vrijedila čak devet milijardi dolara. Međutim, ubrzo se počelo pisati kako su rezultati testova upitne točnosti. Iz Theranosa su poručili kako je tužba PFP-a potpuno neutemeljena. 

Komentirajte prvi

New Report

Close