Tesla prijeti kupcima svojih vozila da će ih tužiti ako učine jednu stvar

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2023. u 10:13
FOTO: REUTERS/Aly Song

Riječ je o ekskluzivnim i skupocjenim automobilima koji se proizvode u malim serijama pa za njima vlada i velika potražnja, a velika potražnja diže cijenu.

Proizvođači automobila posljednjih se nekoliko godina bore sa svojim klijentima kako bi ih spriječili u brzoj preprodaji vozila. Riječ je o ekskluzivnim i skupocjenim automobilima koji se proizvode u malim serijama pa za njima vlada i velika potražnja, a velika potražnja diže cijenu.

Marke poput Porschea i Chevroleta kaznit će kupce koji preprodaju svoje automobile u roku od godinu dana smanjenjem jamstva ili će im onemogućiti kupnju budućih modela.

Na ovu listu treba dodati i Teslu koja želi zakonski zabraniti kupcima Cybertrucka da prodaju svoje pickupove u prvoj godini, piše The Drive, a prenosi N1.

Kupci Cybertrucka će od sada u Teslinom ugovoru naći i stavak koji navodi da će pickup biti pušten u prodaju u ograničenom broju i da se kupci slažu da ga neće prodavati tijekom prve godine.

Međutim, ako kupac mora prodati svoj Cybertruck zbog bilo kojeg nepredviđenog razloga, može prodati svoj automobil natrag Tesli, pod uvjetom da se Tesla složi s valjanošću tih razloga.

Ako Tesla odluči kupiti automobil natrag, kupci tada mogu od Tesle tražiti dopuštenje za prodaju trećoj strani. Ali ako Tesla ne pristane na prodaju trećoj strani, a kupci to ipak učine, Tesla će ili tražiti mjeru zabrane da se zaustavi prodaja ili će tražiti kupca za odštetu do 50.000 dolara.

Prema Tesli, Cybertruck će službeno biti lansiran 30. studenog, ali nije jasno koliko će kupaca zapravo dobiti svoja vozila u to vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close