Talijanski proizvođači cipela dolaze u Šid

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2016. u 14:13
Ukupno bi u Šidu posao moglo dobiti oko 500 radnika

Delta Italia, proizvođač potplata, otvorit će oko 250 radnih mjesta, ali postoji mogućnost dolaska i njihovih partnerskih tvrtki poput Clarksa, proizvođača djećje obuće.

Nakon ozbiljnih pregovora koje su čelnici lokalne uprave u Šidu, u Vojvodini, vodili s potencijalnim investitorima iz Italije, gotovo je sigurno da će do suradnje doći, a prema prvim procjenama dolazak dvije velike talijanske kompanije donijet će oko 500 radnih mjesta u sljedeće tri godine.

Prema riječima Predraga Vukovića, predsjednika općine Šid, već sada je izvjesno da će kompanija Delta Italia koja proizvodi potplate za obuću, za početak otvoriti oko 250 radnih mjesta, ali postoji mogućnost dolaska i nekih njihovih partnerskih tvrtki što bi imalo dodatan značaj za šidsku općinu. "Nedavno su u Šidu bili predstavnici Delta Italie koji su potpisali predugovor s vlasnikom dvije velike hale u industrijskoj zoni jug u Šidu.

Ove godine će zaposleti 250 radnika, a njihov plan je da nakon tri godine izgrade svoj veći objekt u industrijskoj zoni pokraj Koridora 10, i tada bi zaposlili još 250 radnika", kaže Predrag Vuković. On kaže da je za dolazak u Šid zainteresirana i kompanija Clarks koja ima tvornicu dječje obuće i proizvodnju od 12 milijuna pari godišnje. "Clarks je u partnerskim odnosima s Delta Italiom i kako nam je rečeno zainteresiran je za pogon kod nas. Zasad ne znamo lokaciju, ali uskoro očekujemo i njihove predstavnike kako bi se utvrdili detalji", rekao je Vuković. Za vrijeme posjete predsjednika vlade AP Vojvodine Igora Mirovića Šidu je obećana pomoć za opremanje industrijske zone za koju je planirano 120 ha zemljišta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close