Talijanski grad uveo novu zabranu koja je razbjesnila turiste

Autor: Poslovni.hr , 02. studeni 2023. u 10:15
Foto: Pixabay

Stanovnici su umorni od buke, gužve i kriminala koji prati užurbani noćni život ovog kraja,

Stanovnici gradske četvrti Porta Venecija u Milanu suočavaju se s problemom buke koju izazivaju brojni ljubitelji noćnog života i izlazaka u okolini, pa je grad odlučio zabraniti prodaju hrane i pića kasno u noć, piše B92.

Privremena zabrana znači da se više neće moći kupiti piće ili hranu iz trgovina, tržnica, barova, pa čak ni iz automata, a ova zabrana vrijedi od ponoći do 6 sati radnim danima i od 1.30 do 6 sati ujutro petkom i subotom, najmanje do 19. studenog.

Zabrana obuhvaća urbano područje Porta Venecija, dom mnogih barova i klubova, od Piazze Oberon do Via Melco i Via Lazareto, pri čemu se ulični trgovci suočavaju s još oštrijim mjerama jer im je zabranjen ulazak u to područje između 18 sati poslijepodne i 6 sati ujutro.

Nije prvi put da se poduzimaju ovakve mjere

Stanovnici su umorni od buke, gužve i kriminala koji prati užurbani noćni život ovog kraja, pa je Komitet stanovnika Lazareta pozvao gradske čelnike da poduzmu korake, a ovo nije prvi put da se takve mjere poduzimaju u Milanu.

U svibnju 2020. zabranjena je prodaja alkohola za nošenje od 19 poslijepodne do 7 sati ujutro nakon što su stanovnici prekršili mjere protiv covida 19, a u srpnju 2022. i lipnju ove godine ponovo je zabranjena prodaja robe za nošenje u centru grada, ovog puta kako bi se smanjila buka i kriminal na ulicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close