Stežu obruč oko ‘Bijele udovice’: Planira napade i u Londonu?

Autor: VLM , 31. prosinac 2018. u 11:25
FOTO: GettyImages

Ona je i dalje naša meta broj jedan i vjerujemo da se obruč oko nje konačno steže. Uhvatit ćemo je, rekao je neimenovani izvor blizak potrazi

Obavještajci stežu obruč oko "Bijele udovice", Britanke koja je najtraženija žena na svijetu, javljaju britanski mediji.
Samantha Lewthwaite (35) iz Aylesburyja, koja je odgovorna za smrt i do 400 ljudi, skriva se u Jemenu, vjeruju britanske obavještajne službe, javlja Mirror. Ona je supruga Germainea Lindsaya, bombaša koji je 2005. u londonskoj podzemnoj željeznici ubio 26 ljudi. Interpol je za njom izdao crvenu tjeralicu nakon što je povezana s napadom u trgovačkom centru Westgate u Keniji 2016. u kojem je ubijena 71 osoba.
– Ona je i dalje naša meta broj jedan i vjerujemo da se obruč oko nje konačno steže. Uhvatit ćemo je – rekao je neimenovani izvor blizak potrazi.
Vjeruje se da je Lewthwaite pod zaštitom boraca militantne mreže Al-Šabab te da je u Jemenu završila nakon što je povezana sa zločinima u Keniji i Somaliji. 
– Jemen je leglo regrutiranja od strane Al-Šababa, a tamošnja kaotična politička situacija daje prednost teroristima u bijegu poput nje – rekao je isti izvor.
Obavještajci vjeruju da je nedavno posjetila Dubai i strahuju da planira nove terorističke napade, uključujući i one u Londonu.
Novi podaci prikupljeni su nakon što je djelatnik obavještajne službe MI6 u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, regrutirao izvor s bliskim vezama s Lewthwaite. Informacije su označene kao vjerodostojne, a prema njima Britanka već ima niz kontakata u Jemenu, posebno u bivšoj britanskoj koloniji Aden i velikoj luki Mukalla.
Vjeruje se da je Lewthwaite u Jemenu novčanim mitom regrutirala ženske bombaše samoubojice, a vjeruje se i da je u smrt slala i muške bombaše samoubojice stare samo 15 godina, drogirane heroinom.

Komentirajte prvi

New Report

Close