Stathisu odobrena gradnja hotela Durmitor

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2018. u 21:59
Petros Stathis zakupac je Svetog Stefana, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža

Hotel u koji će kompanija Adriatic Properties uložiti 20 mil. eura imat će pet zvjezdica.

Kompanija Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, zakupac grada-hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža, dobila je od crnogorskog Ministarstva održivog razvoja urbanističko tehničke uvjete za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg hotela Durmitor na Žabljaku.

Hotel može imati od dvije do pet nadzemnih etaža, a gradit će se i 11 vila, pišu Vijesti. Hotel Dumitor, simbol središta zimskog turizma, obuhvaćao je i 13 drvenih bungalova, a rušenje hotela podijelilo je javnost jer se smatralo da Dumitor treba sačuvati kao kulturno dobro i dobro od lokalnog značaja.

Stathis je kupio Durmitor 2016. godine za 650.000 eura, što je deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje. Uz hotel pripale su mu i vile, te oko deset hektara zemljišta.

U svibnju ove godine predstavljen je novi izgled Dumitora u koji će Stathisova kompanija uložiti 20 milijuna eura. Hotel će imati pet zvjezdica, 70 soba sa 150 ležaja, dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i vanjski bazen, te kongresnu dvoranu i spa centar.

Predviđena je i gradnja 11 vila u šumi u blizini novog hotela Dumitor, koje će zadovoljavati standarde pet zvjezdica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close