Stathis traži legalizaciju divlje gradnje u C. Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2017. u 22:00
Novi hotel Kraljičina plaža trebao bi imati 22.000 kvadrata

Kompaniji grčkog poduzetnika država je odobrila veći hotel Kraljičina plaža i apartmane, čemu se protivi Općina Budva.

Iz kompanije Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, koji ima razvijene poslove u nekoliko sektora u Crnoj Gori, pisali su premijeru Dušku Markoviću da su spremni odustati od gradnje apartmana nasuprot Svetog Stefana, ako im država zauzvrat legalizira "divlje" objekte na toj lokaciji i dopusti neometanu gradnju novog hotela Kraljičina plaža.

Osim premijeru, isto pismo poslali su ministru održivog razvoja Pavlu Raduloviću i gradonačelniku Budve Draganu Krapoviću, pišu Vijesti. Predloženim kompromisom cjelokupna odgovornost prebacuje na Općinu Budva, koja bi u tom slučaju morala poništiti odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštiti i očuvanja Miločerskog parka.  Tu odluku prije nekoliko mjeseci jednoglasno je usvojila gradska skupština, čime je jasno stavljeno do znanja da se protivi izgradnji novih i proširivanju kapaciteta u Miločerskom parku i na Svetom Stefanu.

Općina izdaje građevinsku dozvolu za novi hotel Kraljičina plaža i upravo nova gradska uprava Budve ustrajava na tome da se ne grade apartmani za tržište ni u Miločeru niti nasuprot Svetoga Stefana. Crnogorska vlada je prije dvije godine, međutim, usvojila Programski zadatak za raspisivanje javnog natječaja za izradu urbanističko – arhitektonskog rješenja hotelskog resorta Miločer, kojim je predviđena izgradnja dvostruko više kapaciteta u najekskluzivnijoj turističkoj lokaciji na crnogorskoj obali.

Adritic Propertiesu omogućena je gradnja novog, većeg hotela Kraljičina plaža od 22.000 četvornih metara i depadansi sa 66 luksuznih apartmana, te se legaliziraju dva velika betonska objekata koja su nasuprot Svetog Stefana izgrađena bez građevinske dozvole. "Odreći ćemo se gradnje apartmana u blizini otoka Sveti Stefan na koje imamo pravo, ako se pristupi legalizaciji postojećih izgrađenih objekata i ne usporava gradnja novog hotela Kraljičina plaža, parkirališta i heliodroma", kažu iz Stathisove kompanije. Sada je na redu crnogorska vlast, kako državna, tako i ona u Budvi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close