Stathis odustao od gradnje novog hotela Kraljičina plaža

Autor: Poslovni dnevnik , 28. kolovoz 2018. u 09:33
Novi hotel Kraljičina plaža trebao je imati kategoriju pet zvjezdica i 60 soba

Grčki poduzetnik trebao je podići dvostruko veći hotel Kraljičina plaža i 66 apartmana za tržište, čemu se usprotivila Općina Budva.

HTP Miločer i kompanija Adraitic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa odustali su od gradnje hotela Kraljičina plaža, s pet zvjezdica, u Miločerskom parku, javljaju Vijesti.

Oni su obavijestili Ministarstvo održivog razvoja da odustaju od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole, ali nisu naveli zbog čega, nakon čega je doneseno rješenje o obustavljanju prethodno pokrenutog postupka. To je drugi put u proteklih godinu i pol da se obustavlja postupak izdavanja građevinske dozvole.

Sukob s lokalnom upravom
Nova vlast u Budvi blokirala je prije godinu dana izdavanje građevinske dozvole kompaniji Miločer, u 100-postotnom vlasništu crnogorske vlade koja je vlasnik postojećeg hotela Kraljičina plaža i Stathisovoj kompaniji, inače zakupcu elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer. Lokalna uprava zaključila je da se u Miločerskom parku ne smiju graditi stanovi za tržište. HTP Miločer i Adraitic Properties su prije dva i pol mjeseca ponovno pokrenuli postupak izdavanja građevinske dozvole, ali je i u tom slučaju bila potrebna suglasnost Općina Budva.

Zemljište na kojem je izgrađena Kraljičina plaža potražuje srpska kraljevska obitelj Karađorđević. Na tu atraktivnu imovinu 8. studenoga prošle godine upisana je zabilježba o postojanju povrata imovine u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine. Urbanističko-arhitektonskim rješenjem vlade, na lokciji na kojoj se nalazi stari hotel može se graditi novi, površine do 22.058 kvadrata. Hotel ne smije biti viši od 22 metra, odnosno može imati podrum, dvije suterenske etaže, prizemlje i četiri kata. Hotel bi imao 60 soba, a na pokrajnjoj parceli predviđena je gradnja depadanse sa 66 apartmana za tržište. 

Predviđen i heliodrom
Adraitic Properties je dugoročni zakupac grada-hotela Sveti Stefan, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža. Skupština Crne Gore je aneksom ugovora produžila zakup s 30 na 42 godine, dok je zemljište uz Kraljičinu plažu, gdje se planira gradnja apartmana, Statis dobio na 90 godina. Prema programskom zadatku hotelskog resorta Miločer, na ukupno 35 hektara koji obuhvaća prostor od Pržna do Svetog Stefana, predviđeno je nešto više od 47.000 četvornih metara bruto-građevinske površine – postojećih i novoizgrađenih objekata.

Osim gradnje dvostruko većeg hotela Kraljičina plaža i 66 apartmana, dokumentom se omogućava obnova i dogradnja pet starih vila u Miločerskom parku, čija bi kvadratura bila tri puta veća. U zaleđu Kraljeve plaže predviđena je gradnja heliodroma. Stathisu je omogućeno da dva nelegalna betonska objekta, gdje su praonica i ostale prostorije za potrebe grada-hotela Sveti Stefan, pretvori u 12 apartmana. 

Sve za razvoj turizma

Crnoj Gori nedostaje 200.000 kvadrata plaža
"Na ovom stupnju razvoja turizma Crnoj Gori nedostaje oko 200.000 četvornih metara plaža i zbog toga smo već poduzeli neke aktivnosti. Otvorili smo novi investicijski ciklus izgradnje morskih plaža. U planu 2019-2023 bit će predviđen veći broj gradskih plaža, a pripremit će se i druga tematizacija plaža", rekao je Predrag Jelušić, direktor JP Morsko dobro.

Komentirajte prvi

New Report

Close