Stathis gradi novu Kraljičinu plažu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. srpanj 2017. u 21:59
Novi hotel imat će osam katova

Na mjestu starog hotela predviđen je novi sa 60 soba te 66 luksuznih apartmana.

HTP Miločer i kompanija Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, predali su zahtjev crnogorskom Ministarstvu održivog razvoja i turizma za gradnju nove Kraljičine plaže na mjestu starog hotela.

Građevinskom dozvolom bit će odobrena izgradnja 66 apartmana za tržište u Miločerskom parku. Procedura za dobivanje građevinske dozvole obustavljena je početkom veljače, kada je HTP Miločer, kao vlasnik zemlje na kojoj se nalazi hotel, ali i parcele gdje se planira izgradnja apartmana za tržište, odustao od zahtjeva zbog nepotpune dokumentacije. Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi hotel sa 60 hotelskih soba na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine. Uz novi hotel sa osam etaža predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Također, investitoru se omogućava rekonstrukcija i dogradnja pet starih vila u Miločerskom parku, čija će kvadratura biti utrostručena. Adriatic Properties je dugoročni zakupac grada-hotela Sveti Stefan i Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu zaključenim 2007. s Hotelskom grupom Budvanska rivijera odnosno HTP Miločer.

Skupština Crne Gore je prošle godine odobrila aneks ugovora o produženju zakupa Svetog Stefana i Miločera sa 30 na 42 godine, dok je zakup hotela Kraljičina plaža produžen sa 30 na 42 godine, a zemljište uz Kraljičinu plažu, gdje se planira gradnja zgrade s apartmanina, dano je na 90 godina zakupa. Programskim zadatkom, na ukupno 35 hektara predviđeno je da bude ukupne bruto građevinske površine veličine 47.249 kvadrata. Time je Adriatic Propertiesu omogućeno da izgradi ukupno 88 apartmana rekonstrukcijom postojećih divljih građevina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close