Srpski poduzetnik najavio veliko ulaganje: Graditi će poslovnu zgradu od 40 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 06. prosinac 2019. u 07:42
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Delta je u nekoliko prethodnih godina više ulagala u zemljama regije nego u Srbiji, a Mišković objašnjava da kompanija ne bi bila toliko razvijena da posluje samo u Srbiji.

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga, najavio je značajna ulaganja u sljedećem razdoblju. Delta je dobila dozvolu za izgradnju poslovne zgrade od gotovo 23.000 kvadrata u koju će biti uloženo oko 40 milijuna eura, ali prema Miškovićevim riječima, druge investicije koje kompanija želi realizirati još su značajnije za Srbiju.

“To je Autokomanda sa 250 milijuna eura i Delta Centar u Beogradu, a to su mnogo značajniji projekti od ovog kojeg započinjemo. Kada dobijemo dozvole, u roku od tri mjeseca spremni smo krenuti s ulaganjima čija vrijednost iznosi 500 milijuna eura”, rekao je Mišković.

Dobro primljeni u regiji

Delta je u nekoliko prethodnih godina više ulagala u zemljama regije nego u Srbiji, a Mišković objašnjava da kompanija ne bi bila toliko razvijena da posluje samo u Srbiji.

“Naišli smo na vrlo dobar prijem u regiji, u Crnoj Gori, Sloveniji, BiH i Bugarskoj. U Sarajevu imamo prostor u koji planiramo uložiti oko 80 milijuna eura, kada dobijemo poziv od tamošnjih vlasti”, dodao je predsjednik Delta Holdinga. Kontroverzni poduzetnik, kojeg se smatra najbogatijom osobom u Srbiji, ovog je proljeća u Banja Luci, na otvaranju trgovačkog centra Delta Planet, najavio gradnju sličnog objekta u Sarajevu.

Mišković je tada rekao da je njegova kompanija Delta Holding u Sarajevu kupila šest hektara zemljišta, gdje planira graditi trgovački centar. I tada je naveo da “očekuju poziv za početak gradnje” u Sarajevu. Delta Planet Banja Luka trenutno je najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini. U taj trgovački centar uloženo je 70 milijuna eura, prostire se na 62.500 kvadrata, ima više od 100 trgovina i doveo je više od 40 novih brendova na tržište BiH.

 

500 milijuna

eura spremna je uložiti Miškovićeva Delta u Srbiju

Već ima zemljište u Stupu

BiznisInfo je ranije pisao da Mišković ima zemljište u sarajevskom naselju Stup. Njegova kompanija Delta Real Estate vlasnica je sarajevske tvrtke Standard Nekretnine, čija je djelatnost gradnja stambenih i nestambenih objekata. Ova kompanija lani nije imala prihoda ni poslovnih operacija, kao niti prethodnih godina, a imala je samo jednog zaposlenika. No, tvrtka ima imovinu vrijednu gotovo 10 milijuna KM (oko 5 mil. eura). Od toga je oko 3 milijuna KM vrijednost zemljišta i oko 7 milijuna KM vrijednost investicijskih nekretnina, što se vidi iz financijskog izvještaja za 2018. godinu, navodi BiznisInfo.

Osim u Banja Luci, novi Delta Planet ove godine otvoren je i u bugarskoj Varni. Delta Planet, drugi je najveći centar tog tipa u Bugarskoj, a investicija Delta Real Estatea i partnerske kompanije AP Investment vrijedna je 120 milijuna eura. Taj trgovački centar prostire se na 110.000 četvornih metara, od čega se iznajmljuje 40.000. 

Komentirajte prvi

New Report

Close