‘Srpske sigurnosne strukture prisutne na sjeveru Kosova’

Autor: Agencija VLM , 05. ožujak 2013. u 13:35
Catherine Ashton (Epa)

Kosovske su vlasti dokument o postojanju struktura predale visokoj predstavnici EU Catherine Ashton

Mediji u Srbiji prenose prištinski dnevnik Zeri koji javlja kako su kosovske vlasti, uoči početka jučerašnje šeste runde dijaloga Prištine i Beograda, visokoj predstavnici EU Catherine Ashton, koja posreduje u razgovorima, predale dokument o nazočnosti srpskih sigurnosnih struktura na sjeveru Kosova čije postojanje Beograd uporno negira.

Prištinski dnevnik tvrdi kako je u tom dopisu "dokumentirana nazočnost na sjeveru Kosova pripadnika BIA-e, srpske sigurnosno informativne agencije i drugih sigurnosnih struktura Srbije". Vjerujem da je ovaj dokument bio dovoljan kako bi uvjerio Srbiju da ih treba ukloniti s teritorija Republike Kosovo',  rekao je zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuqi. Zeri dodaje da je Europska unija odlučila staviti na dnevni red dijaloga Priština-Beograd uklanjanje srpskih ilegalnih sigurnosnih struktura tek kada je vidjela dokumente Prištine.

Iako je nakon posljednjeg razgovora u Bruxellesu premijer Kosova Hashim Thaçi rekao je da je postignut usmeni dogovor o povlačenju tih struktura, njegov kolega Ivica Dačić je rekao da takvog dogovora nije bilo, "jer Srbija i nema sigurnosne strukture na Kosovu".

Komentirajte prvi

New Report

Close