Španjolci sade 1000 ha maslina u Hercegovini

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2017. u 21:59
Projekt u Hercegovini provodi španjolska Agro Sevilla/Duško Jaramaz/PIXSELL

Maslinarstvo ima perspektivu u Hercegovini, to je podneblje u kojem masline imaju najbolje postotke nezasićenih masnih kiselina i daju ekstra djevičanska ulja izuzetne kvalitete.

Španjolska korporacije Agro Sevilla namjerava u sljedeće tri godine realizirati projekt sadnje oko 1000 hektara maslina na području Hercegovine, rekao je Ahmed Džubur, profesor Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru uoči konferencije o maslinarstvu koja je krajem prošlog tjedna održana na Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2017.

 "Predstavit ćemo projekt uzgoj maslina na području Hercegovine koji je iniciran projektom koji je plod suradnje između Grada Mostara i španjolske korporacije Agro Sevilla. Njihova namjera je da u sljedeće tri godine promovira i realizira projekt sadnje oko 1000 hektara maslina na području Hercegovine", rekao je Džubur. Dodao je kako važnu ulogu u tom projektu imaju Grad Mostar, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Agromediteranski fakultet Džemal Bijedić.

 "Maslinarstvo ima perspektivu u Hercegovini i to je podneblje u kojem masline imaju najbolje postotke nezasićenih masnih kiselina i daju ekstra djevičanska maslinova ulja izuzetne kvalitete", izjavio je Džubur, javlja Hrvatski Medijski Servis. Nagrade koje su dobili maslinari s područja južne Hercegovine na međunarodnim manifestacijama dokaz su da su maslinova ulja kvalitetna. "To nam daje nadu i snagu da sve više promoviramo uzgoj maslina na ovom dijelu Hercegovine", rekao je Džubur. 

Komentirajte prvi

New Report

Close