Slovensku vladu neuspješnom smatra 70,5 posto birača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2014. u 11:32
Foto: Ljubljana / Thinkstock

Slovensku koalicijsku vladu premijerke Alenke Bratušek neuspješnom smatra 70,5 posto, a uspješnom samo 24,9 posto birača.

Slovensku koalicijsku vladu premijerke Alenke Bratušek neuspješnom smatra 70,5 posto, a uspješnom samo 24,9 posto birača, što je njen najlošiji rezultat u manje od godinu dana otkako je na vlasti, pokazala je najnovija redovita mjesečna anketa dnevnog lista "Dnevnik" i televizijske postaje POP-TV, objavljena u ponedjeljak.

Među političkim strankama na prvom je mjestu po naklonosti birača oporbena Slovenska demokratska stranka (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše, nakon što su devet mjeseci to mjesto zauzimali koalicijski Socijalni demokrati (SDS) Igora Lukšiča, dok je stranka Pozitivna Slovenija (PS) premijerke Alenke Bratušek tek na šestom mjestu, pokazala je prošlog tjedna provedena telefonska anketa na reprezentativnom uzorku 700 birača.

Mandat sadašnje vlade u kojoj su četiri stranke traje do jeseni 2015. godine. Kad bi se izbori održali sada, najviše glasova dobila bi Slovenska demokratska stranka (SDS) – 11,2 posto, slijede Socijalni demokrati (SDS) s 10,7 posto, Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) sa 7,3 i Pozitivna Slovenija (PS) s 5,1 posto.

Demokršćanska Nova Slovenija (NSI) dobila bi 4,3 posto glasova, Slovenska pučka stranka (SLS) 3,4 posto, a Građanska lista (DL) 1,2 posto glasova. Nove alternativne stranke dobile bi manje od 3 posto, dok više od polovice birača ne zna za koga bi glasovali ili na izborima ne bi sudjelovali, pokazalo je ispitivanje koje ilustrira raspoloženje biračkog tijela tri mjeseca pred održavanje izbora za slovenske članove Europskog parlamenta, zakazane za 25. svibnja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

U Hrvatskoj još uvijek većina podržava vladu i predsjednika…tvrde hrvatski mediji.

New Report

Close