Slovenski stručnjaci križanjem su dobili hmelj s aromom breskve i cvijeća, te hmelj s aromom tropskog voća, a potencijalni interes za te sorte iskazalo je više stranih pivovara kojima su poslani prvi uzorci, piše u petak ljubljanski "Dnevnik".
Biologinja Andreja Čerenak s Instituta za hmeljarstvo i pivovarstvo, nacionalne istraživačke ustanove koja posjeduje i vlastitu gensku banku različitih sorti hmelja, izjavila je za list da je testiranje takvih novih sorti zadnjih godina trend u svijetu. Cilj tih nastojanja je uzgoj hmelja različitih aroma koje bi se onda osjetile i u okusu piva.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu