Slobodno kretanje britanskih turista započinje 29. lipnja, obećava vlada

Autor: Poslovni dnevnik , 09. lipanj 2020. u 21:59
Velika Britanija je uvela 14-dnevnu karantenu za putnike iz inozemstva/REUTERS

British Airways (BA) udružio se s niskobudžetnim konkurentima Ryanairom i easyJetom s ciljem pokretanja postupka ocjene zakonitosti plana karantene

Putnički koridori koji će omogućiti neograničeno kretanje između Velike Britanije i drugih europskih zemalja otvorit će se 29. lipnja, objavila je u utorak britanska lobistička skupina za turizam, pozivajući se na obećanje više vladinih izvora.

Velika Britanija u ponedjeljak je uvela 14-dnevnu karantenu za putnike iz inozemstva, unatoč upozorenjima zrakoplovnih kompanija, luka i turističke branše da bi to moglo dovesti do još većeg gubitka radnih mjesta upravo kad su se nadali da će se započeti oporavljati od COVID-19.

Lobistička skupina Quash Quarantine, koja predstavlja 500 britanskih putničkih i ugostiteljskih tvrtki, u utorak je priopćila kako joj je “privatno potvrđeno” da će se putnički koridori, koji bi omogućili putovanja bez 14-dnevne karantene, uvesti krajem lipnja.

Vladini ministri javno su priopćili da razmatraju putničke koridore ili takozvane “zračne mostove” sa zemljama u kojima je niski postotak zaraze, ali do sada nije bilo formalnih dogovora. Zrakoplovne kompanije žele da se karantena potpuno ukine.

British Airways (BA) udružio se s niskobudžetnim konkurentima Ryanairom i easyJetom s ciljem pokretanja postupka ocjene zakonitosti plana karantene u pokušaju da ju ukinu. Quash Quarantine je priopćio kako ne isključuje opciju da samostalno pokrene postupak ocjene zakonitosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close