Slavni košarkaš kopirao investicijsku strategiju Jeffa Bezosa i povećao svoje bogatstvo za četiri puta

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2019. u 07:48
Foto: Reuters

Dok dio uspješnih sportaša svoje desetke milijuna dolara zarađenih tijekom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile te na luksuzan stil života, Shaq je pametnim ulaganjima okrenuo nove milijune i izvan košarkaških parketa

Iako je najpoznatiji po svojoj dominaciji na košarkaškim terenima krajem devedesetih i početkom prošlog desetljeća, Shaquille O`Neal tijekom svoje nekošarkaške karijere snimao je filmove, izdao je nekoliko rap albuma, a danas ga možemo gledati na NBA TV-u.

Dok dio uspješnih sportaša svoje desetke milijuna dolara zarađenih tijekom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile te na luksuzan stil života, Shaq je pametnim ulaganjima okrenuo nove milijune i izvan košarkaških parketa, piše Zimo.

U nedavnom razgovoru za američke medije, napomenuo je kako se prilikom ulaganja novca koristio strategijom Jeffa Bezosa – jednom je čuo kako je Bezos rekao da investira u kompanije čiji će proizvodi promijeniti ljudske živote, a od kada je počeo slijediti tu investicijsku strategiju, njegovo bogatstvo povećalo se skoro 4 puta. Tako je O`Neal bio jedan od ranih ulagača u Google, novac je investirao i u Apple, kao i u neke fast food franšize, a upravo je Google izdvojio kao uvjerljivo najbolju dosadašnju investiciju.

Također, prilikom donošenja odluke o ulaganju, kaže da ne razmišlja uvijek samo o novcu, već i o tome koliko se njemu sviđa neki brend, a kako obožava uštipke, kao svoju najdražu investiciju naglasio je Krispy Kreme u kojem kupuje uštipke još od fakulteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close