Sječa uprava u državnim tvrtkama FBiH

Autor: Poslovni dnevnik , 11. siječanj 2016. u 21:59
Kompanija Pretis iz Vogošća dobit će nove članove Nadzornog odbora

Razriješeni su članovi Uprave Željeznice FBiH, imenovat će se novi direktori tvrtke Igman, kao i članovi Nadzornog odbora kompanija Pretis i Operator-Terminali Federacije.

Vlada Federacije dala je Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH prethodnu suglasnost za razrješenje dosadašnjih članova Uprave zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika kapitala, javljaju Nezavisne novine.

Istovremeno, dana je prethodna saglasnost da na te pozicije, na razdoblje do šest mjeseci odnosno do okončanja natječajne procedure, kao vršitelji dužnosti budu imenovani za v.d izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture Zulfo Robović, za v.d izvršnog direktora za ekonomske poslove Ivan Brkić Ivić, za v.d izvršnog direktora za poslove razvoja i investicija Rešad Mandžo, za v.d izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove Rusmir Agić. Vršitelj dužnosti izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera bit će imenovan naknadno.

Vlada FBiH je donijela odluke o davanju prethodnih suglasnosti Nadzornom odboru kompanije Igman iz Konjica za imenovanje Đahida Muratbegovića za vršitelja dužnosti direktora društva, Šaćira Herića za v.d. izvršnog direktora za Proizvodno-tehnički sektor, Miroslava Šaina za v.d. izvršnog direktora za Sektor osiguranja kvaliteta i Armina Sarajlića za v.d. izvršnog direktora za marketing, financije, pravne i opće poslove, na razdoblje do šest mjeseci.

Izdana je i prethodna suglasnost na prijedlog za imenovanje članova Nadzornog odbora tvrtke Pretis iz Vogošća, i to Mehmeda Konakovića za predsjednika i Sanjina Čekića za člana tog nadzornog odbora. Dana je i prethodna suglasnost da se Rifat Fetić (predsjednik), Sanel Halilbegović i Miroslav Rozić (članovi) imenuju za članove NO-a kompanije Operator-Terminali Federacije iz Sarajeva. NO-u Operator-Terminala dana je prethodna saglasnost za donošenje odluke o imenovanju vršitelja dužnosti Uprave tvrtke na razdoblje do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure, i to za direktora Džemala Bašića i zamjenika direktora Eugena Šuška.      

Komentirajte prvi

New Report

Close