Sindikat protiv austrijske kupnje Osrama

Autor: Tomislav Pili , 21. kolovoz 2019. u 07:41
Vrijedi 4,3 milijardi eura/REUTERS

IG Metallu se plan nakon AMS-ova preuzimanja i dalje čini neuvjerljiv.

Moćni njemački sindikat metalskih radnika IG Metall koji djeluje i u Osramu usprotivio se ponudi za preuzimanje koju je za tog njemačkog proizvođača žarulja dao austrijski AMS.

"Za IG Metall strategija koja stoji iza AMS-ove ponude i dalje je neuvjerljiva. Na temelju činjenica koje su nam do sada dostupne i dalje odbijamo preuzimanje Osrama od strane AMS-a", izjavila je glasnogovornica sindikata, a prenosi Reuters.

Podsjetimo, AMS-ova ponuda vrednuje Osram na 4,3 milijarde eura i za 10 je posto bolja od konkurentske ponude koju su ranije dali američke investicijske kompanije Bain i Carlyle.

Austrijska kompanija planira preuzimanjem Osrama stvoriti globalno vodeću tvrtku u području senzorske tehnologije za automobilsku industriju, industrijskog i medicinskog sektora te u području potrošačke elektronike.

Dvije su kompanije prošloga tjedna objavile kako pregovori o preuzimanju napreduju. AMS-ova glasnogovornica u odgovoru na sindikalno priopćenje je navela kako su upoznati sa stavovima IG Metalla.

Dodala je kako su Austrijanci uvjereni da će moći naći zajednički jezik sa sindikatom. AMS je još u lipnju pokazao zanimanje za Osram.  

Komentirajte prvi

New Report

Close