Sin Ratka Mladića: Moj bi otac mogao biti oslobođen kao Gotovina i Markač

Autor: Agencija VLM , 23. studeni 2012. u 15:37
Darko Mladić s majkom Bosiljkom (Epa)

Darko Mladić smatra da je za to potrebna pomoć Srbije, kao što su, kako tvrdi, Gotovina i Markač imali financijsku podršku hrvatske države.

Sin haaškog optuženika Ratka Mladića Darko u intervjuu za Telegraf je rekao kako vjeruje da bi njegov otac mogao biti oslobođen baš kao što su oslobođeni hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Naglasio je kako bi za to bila potrebna pomoć Srbije, kao što su, kako tvrdi, Gotovina i Markač imali financijsku podršku hrvatske države.

– Sve Srbe koji su tamo optuženi optužio je, sudi im i njihovu odbranu financira UN, pa vi sad izvucite logiku?! Ovde je gore nego u onoj narodnoj, jer te kadija i tuži i sudi i brani – rekao je Darko Mladić, čijeg se oca, između ostalog, smatra odgovornim za genocid nad oko 8000 Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine te sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio trajno protjerivanje Bošnjaka i Hrvata iz teritorija u BiH koje su prisvojili bosanski Srbi.

– Ako je Hrvatska uspjela u tome da ubedi taj sud da nije bilo zločinačkog poduhvata i da je 250.000 ljudi pobjeglo iz njihove zemlje iz čista mira, bez razloga i pritiska, ne vidim zašto mi ne bismo makar pokušali pokazati i dokazati stvarnu istinu, a ne da prihvaćamo propagandu naših ratnih neprijatelja – smatra Mladić.

Komentirajte prvi

New Report

Close