Siemensov MIND Park u Kragujevcu do početka 2019.

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2018. u 22:00
MIND Park, koji se počeo graditi u travnju, prostirat će se na 130 hektara

Njemačka kompanija u kompleksu će proizvoditi šinska vozila, a najavljuje se i dolazak dobavljača iz te industrije.

Izgradnja industrijskog kompleksa MIND park u Kragujevcu, kojeg gradi kragujevačka kompanija Milanović Industries Group, teče po predviđenim rokovima i do početka 2019. godine bit će završeno 17.000 četvornih metara proizvodnog prostora.

Time će biti završena prva faza izgradnje kompleksa, potvrdili su za portal eKapija iz kragujevačke kompanije.

"U sljedećim fazama bit će izgrađen dječji vrtić, kantina, edukacijski i inženjerski centar", objašnjavaju iz kompanije Milanović, dodajući da konačan datum završetka kompleksa nije utvrđen, jer je planirano da MIND Park postupeno raste i kontinuirano se razvija.  Prvi objekt u sklopu MIND Parka gradi Tehnogradnja Kruševac. Kompleks, čija je izgradnja počela u travnju i koji će se prostirati na oko 130 hektara, u nekoj od narednih faza dobit će i aerodromsku pistu. U sklopu MIND Parka, kako je ranije najavljeno, poslovat će njemački Siemens, koji je početkom veljače i službeno preuzeo tvrtku Milanović inženjering.

Njemački investitor će u Kragujevcu proizvoditi šinska vozila, i to će biti njihova druga tvornica u Srbiji. Iz Milanović Inudstries za portal objašnjavaju da će rad u MIND Parku biti zanimljiv svim kompanijam koje su spremne raditi na istraživanju i razvoju, sudjelovati u inovativnom procesu stvaranja novih vrijednosti u industriji šinskih vozila. Predviđeno je da dobavljači iz industrije šinskih vozila budu prisutni u MIND Parku kako bi se zaokružio proces od inženjeringa do montaže i formirao jedan competence center za šinska vozila. 

Upravo traju pregovori s nekoliko kompanija koje su zainteresirane za rad u MIND Parku. Bit će to prvi competence centar za ovu industriju u cijelom svijetu i to je najveća razlika u odnosu na ostale industrijske komplekse u Srbiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close