Šef Sberbanka: ‘Prodaja alkohola online treba biti legalna, pomoći će Rusima u samoizolaciji’

Autor: Poslovni dnevnik , 18. ožujak 2020. u 21:59
Gref predlaže da se prodajom pića i bezreceptnih lijekova preko weba izbjegnu odlasci u trgovine/ REUTERS

Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji se smatrala jednim od glavnih uzročnika prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

Izvršni direktor najveće ruske banke, Sberbanka, German Gref, založio se za legalizaciju prodaje alkolhola putem interneta kako bi se pomoglo Rusima koji se zbog koronavirusa nalaze u samoizolaciji.

Gref je upravo, nakon povratka iz inozemstva, započeo obveznu dvotjednu samoizolaciju. Tijekom videokonferencije Gref je je kazao da bi se bezreceptni lijekovi i alkohol trebali moću kupovati online kako bi se pomoglo ljudima u samoizolacije, a također bi se izbjegli odlasci u dućane i ljekarne.

“Nadam se da će se odluka o tome brzo donijeti i da ljudi neće morati odlaziti u trgovine i ljekarne”, rekao je German Gref.

Ubrzo nakon njegovog apela ruski predsjednik Vladimir Putin je objavio da će se omogućiti prodaja bezreceptnih lijekova preko interneta, no alkohol nije spomenuo.

Rusija trenutačno bilježi 114 slučajeva koronavirusa, a stranim državljanima je zabranjen ulazak u zemlju sve do svibnja.

Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji se smatrala jednim od glavnih uzročnika prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, posebice među radno sposobnim muškarcima.

Iako je konzumacija alkohola u toj zemlji proteklih godina drastično pala, zabrana kupovine žestokih pića i drugog alkohola putem interneta i dalje je na snazi.

Komentirajte prvi

New Report

Close