Šef kompanije iznimno je darežljiv – 1.381 radnik dobit će po 100.000 dolara bonusa

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2015. u 11:46
Foto: Screenshot

Najbolje od svega je što ovo nije prvi put da je Helicorp široke ruke. Već su 2010. godine, isto uslijed neočekivano dobrih financijskih rezultata, zaposlenicima ponudili mogućnost izbora između bonusa u obliku novog automobila vrijednosti do 50 tisuća dolara ili čeka u visini od 35 tisuća dolara.

Kompanija iz Hustona koja broji 1,381 zaposlenih odlučila je biti više nego darežljiva. Naime, svako od gotovo tisuću i pol zaposlenih dobit će, ni manje ni više, bonus od 100 tisuća dolara. Uključeni su svi, od izvršnog direktora do recepcionarke.

Riječ je o tvrtki Hilcorp koji se bavi naftom i prirodnim plinom i kojeg je Fortune nedavno uvrstio među top 100 najboljih tvrtki na svijetu. Riječ je o jednoj od najvećih kompanija u privatnom vlasništvu iz ovog sektora koja se na Fortuneovm popisu zapravo našla već treći put. Takav prestižan status zaslužili su financijskim rezultatima kojima su nadmašili i najhrabrije ciljeve, no sebičnosti ovdje nema mjesta. Sretnici zaposleni u Hilcorpu bonusima će moći riješiti neke od egzistencijalnih pitanja, poput vraćanja studentskih  (ili bilo kojih drugih) kredita ili ranije otići u mirovinu.

Mogućnosti su raznovrsne zapravo, pa će neki od njih sasvim sigurno i svojoj djeci sad moći platiti školovanje ili na vlastitom domu izvršiti popravke koje su odgađali zbog manjka novca, pa čak otići i na zasluženi odmor.

Da će se ovakva lijepa gesta kompaniji vratiti više nego višestruko potvrdila je i Amanda Thompson s desetogodišnjim stažem recepcionarke u Hilcorpu: „Bonus je motivacija radnicima da od sebe ne daju ništa osim 100 posto. Ovo je zaista pravi dar.“ Thompson je u razgovoru za FOX bonus opisala kao nadnaravno ostvarenje sna i izjavila kako sumnja da se ovakvo što događa dvaput u životu. Izrazila je i zadovoljstvo Upravom Helicorpa za koju kaže da su pravi motivatori: „Moji šefovi, Jeff  Hilldebrand i Greg Lalicker, stvarno su najbolji“.

No, najbolje od svega je što ovo nije prvi put da je Helicorp široke ruke. Već su 2010. godine, isto uslijed neočekivano dobrih financijskih rezultata, zaposlenicima ponudili mogućnost izbora između bonusa u obliku novog automobila vrijednosti do 50 tisuća dolara ili čeka u visini od 35 tisuća dolara.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

todi daje bon za konzum u vrijednosti 40000 lipa. ( ono je truli zapad koji se iživljava nad radnicima )

Cuo sam da todoric daje 100 000 lipa a tedeski cak 500 000 lipa u dionicama atgr-r-a .nasi dobrotvori i humanitarci.

New Report

Close