Sedam srpskih inženjera osmislili softver kojeg primjenjuje i FBI

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2016. u 15:26
Foto: Thinkstock

Softver je najbolji proizvod srpskog gospodarstva, čiji je izvoz pretekao maline, izjavio je Dušan Stojanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Stojanović, koji je direktor Direkcije za elektronsku upravu tog ministarstva kaže da je najbolji primjer uspješnosti to što softver na kojem je radilo sedam srpskih inženjera primjenjuje i američki FBI.

“Riječ je o softveru koju prepoznaje otiske prstiju”, rekao je Stojanović. 

On je kazao da i Vlada Srbije radi na uvođenju digitalizacije i elektronskih servisa, i u tom smislu je okrenuta i prema građanima i gospodarstvu. 

“Okrenuti smo i prema unutrašnjem uređenju države, što se vidi i kroz druge procese koji nisu samo vezani za elektronsku upravu”, rekao je on i dodao da je važno baviti se digitalizacijom poslovnih procesa. 

Inače, Srbija je na 77. mjestu od 143 zemlje na listi Svjetskog ekonomskog foruma po infrastrukturi informacijsko-komunikacijskih tehnologija i obrazovanju radne snage. 

Učešće IT sektora u izvozu usluga raste, ali se procjenjuje da su  potrebne poticajne mjere za jačanje tog sektora i njegovo bolje pozicioniranje u svijetu, objavio je b92. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close