Infografika: Saznajte u kojim godinama su najveći svjetski umovi kreirali svoja najveća postignuća

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2015. u 14:19
Foto: Thinkstock

Njegov eksperiment opisuje 177 pjesnika, znanstvenika, kompozitora i računalnih programera od 14 stoljeća pa sve do danas.

Ako ste u poslovnoj ili kreativnoj krizi, te smatrate da je vaše najbolje vrijeme prošlo, infografika novinara Olivera Ubertia mogla bi uvjeriti u suprotno. Njegov eksperiment opisuje najveća poslovna dostignuća 177 pjesnika, znanstvenika, kompozitora i računalnih programera od 14 stoljeća pa sve do danas, piše Business Insider

Uberti je odabrao krucijalno djelo svakog pojedinca u ovom istraživanju kao referentnu točku koje je posebno označio. Dužina linije označava njihovu dob a boja vrstu zanimanja kojom su se bavili.

Iz infografike možemo vidjeti kako su 60% remekdjela napravile osobe u tridesetim i četrdesetim godinama svojeg života. Primjerice, Marie Curie je radioaktivnost otkrila s 31 godinom dok je Michelangelo završio strop Sikstinske Kapele sa 37.

Ako u ovaj eksperiment uvrstimo i tehnološka dostignuća u proteklom desetljeću, uočit ćemo da se dobna granica prilično snizila. Mark Zuckerberg i Steve Jobs samo su neki od primjera koji su svoja najveća postignuća ostvarili u dvadesetima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close