Ruski oligarh: Putin je smrtno bolestan

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2022. u 14:07
Foto: Pixabay

‘U dokumentu se naređuje regionalnim ravnateljima da ne vjeruju glasinama o predsjednikovom zdravstvenom stanju’.

Godinama se špekulira o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a takvih špekulacija je sve više otkad je naredio invaziju na Ukrajinu. Portal New Lines sad je objavio da je došao do audiosnimke oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin “jako bolestan” te da ima “rak krvi” iako ne specificira tip karcinoma od kojeg navodno boluje ruski predsjednik.

Telefonski razgovor

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak njemačkom kancelaru Olafu Scholzu da se Rusija u Ukrajini bori protiv 'nacističke ideologije', opravdavajući još jednom svoju ofenzivu na tu zemlju.

Oligarh tvrdi da je o tome u sjedište ruske sigurnosno-obavještajne agencije FSB (nasljednik sovjetskog KGB-a) poslan “strogo povjerljivi dokument”, baš kao i svim regionalnim ravnateljima FSB-a, prenosi Index.

Kristo Grozev, istraživač Bellingcata, ugledne stranice za forenziku i analizu obavještajnih podataka, rekao je: “U dokumentu se naređuje regionalnim ravnateljima da ne vjeruju glasinama o predsjednikovom zdravstvenom stanju.”

 

Komentirajte prvi

New Report

Close