Ruski milijarder preuzima tri hotela u Rogaškoj Slatini

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2015. u 10:57
Novi vlasnik zadržat će svih 90 zaposlenih u hotelima koje kupuje

Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria kupio je Sergej Kacijev, suvlasnik tvrtke za prodaju duhanskih proizvoda.

Ruski milijarder Sergej Kacijev sljedećeg tjedna postat će novi vlasnik tri hotela u poznatom slovenskom lječilištu Rogaškoj Slatini.

Tvrtka Heta Asset Resolution (bivši Hypo Leasing) prodala je Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria ruskom poduzetniku, suvlasniku tvrtke Megapolis. Kacijev, kako navodi ljubljansko Delo, nije prvi ruski investitor koji je pokazao zanimanje za slovenske toplice, koje rado posjećuju i gosti iz Hrvatske, jer su od travnja 2012. Terme Maribor u rukama Rusa, a prošle godine postale su vlasništvo Gazproma, dok je vlasnik Rimskih termi Armenac Valerij Arakelov. Tvrtka Megapolis, čija je glavna djelatnost prodaja duhanskih proizvoda, posjeduje turistički kompleks u Sočiju, ali Kacijev hotele u Rogaškoj Slatini kupuje sam, preko tvrtke SLKI.

Za ta tri hotela, prema informacijama Dela, bili su zainteresirani i hrvatski Valamar i još dva ulagača, ali je na kraju Kacijev ponudio najvišu cijenu, koja nije objavljena. "U sva tri hotela trenutno je 90 zaposlenih, otpuštanja ne planiramo, a u srednjoročnom razdoblju mogli bi dodatno zapošljavati. Novi vlasnik će vjerojatno zahtijevati i nove investicije, budući da su sva tri hotela renovirana 2003., a novih ulaganja posljednjih nekoliko godina nije bilo. Krajnji cilj je ponuditi gostima viši standard smještaja i time ostvariti višu cijenu", kaže Roman Šipec, predstavnik tvrtke SLKI.

 

10hotela

s ukupno 1500 soba posluje u Rogaškoj Slatini

U Rogaškoj Slatini, koja je prema riječima gradonačelnika Branka Kidriča trenutno najpoželjnije mjesto u Sloveniji za strana ulaganja, posluje deset hotela s ukupno 1500 soba, a i nakon prodaje navedena tri većina hotela ostat će u rukama slovenskih vlasnika. Prošle godine šest ulagača iz Rusije izgradilo je pet apartmanskih vila ukupno vrijednih pet milijuna eura, a trenutno su u izgradnji dva hotela sa 140 kreveta i dvije stambene vile, dok brojni individualni investitori kupuju nekretnine koje namjeravaju obnoviti ili izgraditi nove. "Sve to je pokazatelj da smo u posljednjih deset godina dovoljno uložili u infrastrukturu tako da je danas Rogaška Slatina zanimljiva turistički i za ulaganje", kaže gradonačelnik Kidrič. 

Ujedinjeni vlasnici

Nužna zajednička promocija

Roman Šipec očekuje da će se turistički objekti u Rogaškoj Slatini, koji su u rukama raznih vlasnika, ujediniti u odnosu na promociju i da će pronaći zajednički model kako svjetskom tržištu predstaviti tu destinaciju. I gradonačenik Kidrič tvrdi kako nije važno odakle dolaze ulagači već je ključno da imaju viziju i da su spremni ulagati u nekretnine i aktivno sudjelovati u promotivnim i marketinškim aktivnostima Rogaške Slatine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I u Sloveniji će kao i u Hrvatski domaći ljudi postati konobari koji rade za strance u vlastitoj zemlji

New Report

Close