Rusi razorili rodilište: ‘Ako ovo nije genocid, što je?’

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2022. u 08:43
FOTO: Screenshot/Twitter

Ruske zračno-desantne postrojbe sletjele su u Harkiv u noći s utorka na srijedu, priopćila je ukrajinska vojska, navodeći da se u tom gradu na istoku Ukrajine vode stalne borbe. Glavni grad Kijev u obruču je ruske vojske, a borbe se odvijaju diljem zemlje.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je video na kojemu se prikazuje razoreno rodilište u Žitomiru.

Iz ministarstva navode da je uništeno rodilište posljedica ruskog napada.

“Ako ovo nije genocid, što je?”, naveli su iz ministarstva.

Podsjetimo, noćas je objavljeno da su četiri su osobe poginule u utorak kada su ruske rakete pogodile kuće u ukrajinskom gradu Žitomiru iako je meta bila susjedna zračna luka. Izjavio je to savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščhenko.

Prema njegovim riječima, stambena zgrada blizu baze 95. zračne brigade u Žitomiru, 120 km  zapadno do Kijeva, zapalila se.

“Za sada, četiri su osobe poginule. Uključujući dijete”, rekao je.

Moskva je upozorila stanovnike glavnog ukrajinskog grada Kijeva u utorak da napuste svoje domove i raketirala drugi ukrajinski grad Harkiv.

Ukrajinski ministar zdravstva Viktor Lijaško je napisao na svom Facebook profilu da su ruske snage ubile pedijatrijsku anesteziologicu kada je pogođen njezin automobil dok je vozila svog ranjenog nećaka u bolnicu iz sela Kuhari, u kijevskoj regiji.

Ukrajinsko ministarstvo obrane je objavilo da je ukupno 16 visoko preciznih navođenih raketa ispaljeno u ponedjeljak između 19.07 i 19.51 sati na rezidencijalne dijelove Harkiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close