RTB Bor zapošljava profesionalni menadžment

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2017. u 22:00
Plan proizvodnje bakra u Boru u 2016. je ispunjen, ukupna proizvodnja je 20% veća, Foto: PD

Profesionalni menadžment u srpskom rudarsko-topioničkom bazenu imat će zadatak povećati profitabilnost, osigurati nova tržišta i uvesti novu organizaciju rada.

Rudarsko-topionički bazen (RTB) Bor Grupa raspisao je natječaj za izbor profesionalnog menadžmenta i savjetnika u upravljanju tvrtkama u sastavu te grupe. Ponude mogu podnijeti osobe iz Srbije i inozemstva zainteresirane za davanje usluga profesionalnog menažmenta i savjetovanja u upravljanju RTB-om Bor, Rudnicima bakra Bor, Rudnicima bakra Majdanpek i Topionicom i rafinacijom bakra Bor. Profesionalni menadžment imat će zadatak povećati profitabilnost, osigurati nova tržišta i novu organizaciju rada, kao i plan poslovanja s Unaprijed pripremljenim planom reorganizacije.

Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a Bor, izjavio je Tanjugu da je RTB unatoč ledenoj kiši u Majdanpeku i požaru u novoj tvornici sumporne kiseline, kao i padu cijene bakra na svjetskom tržištu, ove godine ostvario pozitivne poslovne rezultate. Prema njegovim rečima, operativni troškovi poslovanja su za oko osam milijuna dolara niži od prihoda i prodaje proizvoda, dakle ostvarena je dobit iz tekućeg poslovanja, bez amortizacije. Plan proizvodnje bakra u 2016. godini je ispunjen, a ukupna proizvodnja je čak 20% veća nego u 2015. Ove godine prerađeno je 326.400 tona koncentrata bakra i proizvedeno ukupno 64.146 tona katodnog bakra, 805 kilograma zlata, 11,5 tona srebra i 300.000 tona sumporne kiseline.

Blagoje Spaskovski kaže da su prognoze poslovanja za RTB Bor u 2017. povoljnije, jer su s prosječnom cijenom bakra od 5500 dolara za tonu rezultati iz tekućeg poslovanja pozitivni, a planirana dobit RTB-a, s amortizacijom, u 2017. godini iznosit će 50 miliona dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close