Ringspann se širi: Ove godine planiraju uložiti 750.000 eura, a iduće oko milijun

Autor: Poslovni dnevnik , 28. travanj 2019. u 11:45
Foto: Getty Images

Prije nekoliko mjeseci njemački ulagač unajmio je halu u toj industrijskoj zoni, gdje je pokrenuta proizvodnja dijelova za električne bicikle, čiji je najveći kupac poznata kompanija Bosch.

Poznata njemačka kompanija Ringspann, koja se bavi proizvodnjom pogonskih dijelova i dijelova za motore, kupila je zemljište u Industrijskoj zoni Pilana u Bosanskoj Krupi s ciljem izgradnje i otvaranja novog proizvodnog pogona. Ugovor su potpisali predstavnik Ringspann Elvis Nuhanović i Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, pišu Nezavisne novine.

Prije nekoliko mjeseci njemački ulagač unajmio je halu u toj industrijskoj zoni, gdje je pokrenuta proizvodnja dijelova za električne bicikle, čiji je najveći kupac poznata kompanija Bosch. U sljedećem razdoblju njihov cilj je izgradnja vlastitih kapaciteta i proširenje obujma proizvodnje.

“Trenutno zapošljavamo 22 radnika, a do kraja godine planiramo ih imati 30, s tim da ćemo iduće godine početi izgradnju vlastitih objekata, nakon čega će se svakako širiti radna snaga, proizvodnja i izvoz”, kaže Nuhanović.

Prema njegovim riječima, ove godine planiraju uložiti 750.000 eura u pokretanje proizvodnje, dok bi 2020. godini investirali oko milijun eura. Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, rekao je da je primarni cilj lokalnih vlasti otvaranje novih radnih mjesta.

Njemačka kompanija ima tradiciju dugu 70 godina, te uspješnu suradnju s brojnim poznatim svjetskim kompanijama kao što su Rolls-Royce, BMW i Siemens, a ima proizvodne pogone u Njemačkoj, SAD-u, Kini i Južnoj Africi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na http://3xDate.top

New Report

Close