Renault prodao tvornicu automobila za 0,015 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2022. u 07:00
Moskovski gradonačelnik već je najavio da će u tvornici biti obnovljena proizvodnja Moskviča/Reuters

Renaultova tvornica u Moskvi bit će prenesena u gradsko vlasništvo te će u njoj biti obnovljena proizvodnja automobila Moskvič.

Francuski proizvopđač automobila Renault prodao je udjel u ruskom AvtoVAZ-u, proizvođaču najpoznatijem po automobilima Lada, za simboličan iznos od jednog rublja.

Renaultova tvornica u Moskvi bit će prenesena u gradsko vlasništvo te će u njoj biti obnovljena proizvodnja automobila Moskvič, a u planu je i proizvodnja električnih automobila, napisao je na svom blogu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, a prenose Ria Novosti.

“Strani vlasnik odlučio je zatvoriti moskovsku tvornicu Renault. To je njegovo pravo, ali ne možemo dopustiti da tisuće radnika ostanu bez posla. Stoga sam odlučio tvornicu prenijeti na grad i nastaviti s radom. U njoj ćemo proizvoditi automobile pod povijesnom markom Moskvič”, napisao je Sobjanin.

Najavio je da će gradske vlasti nastojati zadržati većinu osoblja Renaultove tvornice i povezanih poduzeća. Prema njegovim riječima, u prvoj fazi bit će organizirana proizvodnja klasičnih osobnih automobila, a u budućnosti električnih.

“Osim toga, zajedno s KAMAZ-om i Ministarstvom industrije i trgovine radimo na lokalizaciji proizvodnje maksimalnog broja dijelova u Rusiji”, dodao je.

Ministarstvo industrije i trgovine također je izvijestilo da su potpisani dokumenti o prijenosu ruske imovine grupe Renault na Rusiju i Grad Moskvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close