Real s 550 milijuna eura po 10. put najbogatiji klub

Autor: Tomislav Pili , 26. siječanj 2015. u 15:29
Real je lani osvojio 10. europski naslov/REUTERS

Izvješće Deloittea otkriva da je 20 najbogatijih klubova zaradilo 6,2 milijarde eura, 14% više nego sezonu prije.

Svoju desetu titulu španjolski nogometni gigant Real Madrid nije osvojio samo na travnjaku, već i na listi najbogatijih europskih klubova.

Na Deloitteovoj listi klubova s najvećim prihodima u prošloj sezoni, kraljevski klub zauzeo je prvo mjesto s uprihođenih 549,5 milijuna eura. To je ujedno već deseta uzastopna Realova titula na toj listi. U odnosu na sezonu ranije, Real je prihode povećao za 30,6 milijuna eura, ponajviše zbog 8-postotnog rasta prihoda od TV-prava te 9-postotnog rasta reklamnih prihoda. Drugi na listi je Manchester United koji je unatoč slaboj sezoni za klub takve povijesti zaradio 518 milijuna eura, 22 posto više nego u sezoni 2012/13.

 

50posto

skočili su prihodi talijanskog Napolija, najviše od svih klubova s liste

Na trećem je mjestu minhenski Bayern s 487,5 milijuna eura, a na četvrtom vječiti Realov rival, Barcelona s 484,6 milijuna eura prihoda. Deloitteovo izvješće otkriva da je 20 najuspješnijih klubova ukupno zaradilo 6,2 milijarde eura, 14 posto više nego sezonu ranije. Od zanimljivosti s liste vrijedi izdvojiti turski Galatasaray koji je jedini klub izvan "liga petice" koji je ušao među prvih 20. Najveći pak rast prihoda bilježi talijanski Napoli kojem je zarada skočila više od 50 posto. Finalist prošlosezonske Lige prvaka, španjolski Atletico Madrid, popeo se s 20. na 15. mjesto, zahvaljujući upravo sudjelovanju u lisabonskom finalu gdje je Real dohvatio "Decimu", jubilarni 10. europski naslov. 

Komentirajte prvi

New Report

Close