Rajske plaže, tirkizno more, a ništa nije skuplje od 2,5 eura: U poznatom ljetovalištu vrijeme je stalo

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2023. u 07:56
FOTO: Pixabay

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i sveže cijeđeni sok od naranče, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura

Od početka ljeta svi pričamo o visokim cijenama u Hrvatskoj, Grčkoj i Crnoj Gori. Ipak, nije svugdje tako crno, odnosno – skupo.

Iako inflacija pogađa sve dijelove planete, pa i najdraže ljetne destinacije, u ovom baru na plaži u mjestu Hanioti, na istočnoj obali poluotoka Kasandra, vrijeme kao da je stalo, piše srpski Telegraf.

Cijene hrane i pića niže su nego u Hrvatskoj, a s ostalim cijenama u Grčkoj teško se mogu usporediti.

– Tko je u Haniotiju mora znati za ovu buksu. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 eura. I ovdje možete lijepo, kvalitetno i povoljno klopati i popiti – kaže jedan član grupe Grčka info.

Tako omiljena ledena kava za turiste u Grčkoj košta samo 1,5 eura, koliko košta i šalica espressa i domaće kave, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapučino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 eura, a s cijenom od dva eura najskuplji su hladni espresso i hladni kapučino.

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i sveže cijeđeni sok od naranče, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 eura, a veće od pola litra košta 2,5 eura. Za pola litre vode potrebno je izdvojiti pola eura.

Ni hrana ne odstupa puno od ovih cijena. Tako jedan sendvič košta 2,50 eura, komad pizze i krafna 1,7 eura, a hot dog 1,5 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close