Prvi pad korisnika ChatGPT-a na internetskoj stranici

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2023. u 22:00
Manje korisnika izgledna je posljedica kraja akademske godine, ali i lansiranja aplikacije na iOS sustav/REUTERS

Svjetski promet na stranici ChatGPT-a smanjio se za 9,7 posto u lipnju u odnosu na svibanj.

ChatGPT, chatbot tvrtke OpenAI, u lipnju je po prvi puta od lansiranja prije osam mjeseci zabilježio mjesečni pad broja posjetitelja i prometa na svojoj internetskoj stranici, objavila je analitička tvrtka Similarweb.

Svjetski promet na stranici ChatGPT-a smanjio se za 9,7 posto u lipnju u odnosu na svibanj, dok je broj jedinstvenih posjetitelja pao za 5,7 posto. Vrijeme provedeno na stranici također se smanjilo 8,5 posto.

ChatGPT pokrenuo je upotrebu generativne umjetne inteligencije u svakodnevnim zadacima, od pisanja tekstova do programiranja dosegnuvši 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u siječnju. Riječ je o aplikaciji koja se najbrže razvija, ima više od 1,5 milijardi mjesečnih posjeta i jedna je od 20 najposjećenijih web stranica na svijetu.

Tvrtka OpenAI lansirala je ChatGPT aplikaciju na iOS sustavu u svibnju što bi moglo objasniti pad prometa na internetskoj stranici, jednako kao i kraj školske godine i početak ljetnih praznika kada sve manje učenika traži pomoć oko zadaće.

Prema data.ai, do 4. Srpnja Chatbot je preuzet 17 milijuna puta na iOS-i u svijetu. Usporavanje rasta moglo bi pomoći u kontroli troškova pokretanja ChatGPT-a koji zahtijeva intenzivnu računalnu snagu za odgovaranje na upite.

Aplikacija je besplatna za korištenje, ali nudi i mogućnost premium pretplate u kojoj korisnici mogu platiti 20 dolara mjesečno za pristup OpenAI-jevom naprednijem modelu, GPT-4.

Prema najnovijim procjenama YipitData, oko 1,5 milijuna ljudi prijavilo se za pretplatu u Sjedinjenim Američkim Državama. OpenAI je očekuje 200 milijuna dolara prihoda u 2023.

Komentirajte prvi

New Report

Close