Prva europska država koja se odlučila za drastičnu mjeru – zatvaraju granice necijepljenima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. srpanj 2021. u 09:28
Foto: Davorin Visnjic

Do danas, turisti su mogli ući u Maltu ako su u cijelosti cijepljeni ili ako mogu predočiti negativan PCR test.

Malta će od srijede zabraniti svim necijepljenim posjetiteljima ulazak u zemlju, rekao je u petak ministar zdravstva Chris Fearne.

Negativni test na virus više neće biti dostatan kako bi se prešla granica ovog malog mediteranskog otoka.

“Bit ćemo prva zemlja Europske unije koja donosi ovu odluku, no moramo štititi svoje društvo”, rekao je Fearne na konferenciji za medije.

On je to izjavio nakon što je na Malti od ponedjeljka svaki dan bilježeno dvostruko više zaraženih nego prethodnog dana.

Do danas, turisti su mogli ući u Maltu ako su u cijelosti cijepljeni ili ako mogu predočiti negativan PCR test. Jedina iznimka su britanski turisti koji su već morali biti u cijelosti cijepljeni zbog rasprostranjenosti delta varijante u svojoj zemlji.

Fearne je rekao da je nedavni porast novih slučajeva bio među posjetiteljima koji su, iako su imali negativan test prije nego što su se ukrcali na avion, bili necijepljeni.

Komentari (3)
Pogledajte sve

I to ste stavili pod sekciju “sigurnost” umjesto “medicinski fašizam” ili “diktatura”. S potkapacitiranima kojima je izvor informacija Alemka i HTV, ne treba ni raspravljati. To je kao pokusati djetetu od 3 godine objasniti što sve ne zna o životu. A moguće je da sam ovime uvrijedio sve trogodišnjake. Isprike mališanima ako jesam. Granica je tanka.

Zorangutan je intelektualno inferioran……. i ima problema sa kognicijom

Zorangutane, ti si cjepiša?

tako treba, bez kazni za necijepljene, ali im udarat restrikcije na sve strane pa kad shvate da postaju građani drugog reda zbog svog inata, onda će okrenuti ploču!

New Report

Close