Propast lanca pekarnica: U Stuttgartu zatvorili svoja vrata nakon 80 godina rada

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2024. u 11:26
FOTO: Pixabay

Karakterizirala ga je visoka kvaliteta pekarskih proizvoda i jedinstvena korporativna filozofija.

Tradicionalni njemački lanac pekarnica Grau odlučio je nakon 80 godina rada zatvoriti svoja vrata. Njemački mediji pišu, kako je odluka o konačnom zatvaranju donesena nakon što je lanac jedno vrijeme bio u stečaju.

Tradicionalna njemačka pekarnica nakon 80 godina rada trajno se zatvara. Unatoč dugoj povijesti tvrtke i mjerama za spas, pekarnica će ipak zatvoriti svoja vrata, piše Fenix magazin.

Propast tradicionalne pekare

Pekarski lanac Grau iz Stuttgarta postoji od 1939. godine. Oduvijek ga je karakterizirala visoka kvaliteta pekarskih proizvoda i jedinstvena korporativna filozofija.

Upotreba visokokvalitetnih proizvoda u kombinaciji s vještim obrtničkim umijećem bila je presudna za dugoročni uspjeh i otvaranje nekoliko poslovnica. Ali u ljeto 2023., tradicionalna tvrtka morala je podnijeti zahtjev za stečaj.

Tada su mnogi smatrali da je kriva vlasnica Ines Grau, koja lanac pekarnica vodi već 37 godina. Bilo je tvrdnji da se tvrtka nastavlja širiti iako nema dovoljno novca za postojeće poslovnice i radnike.

I sama Grau tada je bila optimistična kako će mjere restrukturiranja u sklopu stečajnog postupka spasiti tvrtku.

Zatvaranje umjesto spasa

Mjere su, među ostalim, uključivale zatvaranje nekoliko poslovnica, unutarnje restrukturiranje i prilagodbu proizvoda. Grau je stoga vjerovala u novi početak.

Međutim, stečajni upravitelj zahtijevao je daljnje mjere restrukturiranja.

Međutim, u očima vlasnice to više nije imalo nikakve veze s tradicionalnom korporativnom filozofijom.

Kupci posebno cijene ručno rađena i kvalitetna peciva, istaknula je. Zbog toga je odlučila da se tradicionalna pekara nakon više od 80 godina zauvijek zatvori.

U službenom priopćenju tvrtke Grau vlasnica je izjavila kako joj je ova odluka slomila srce. Poslovnice u Stuttgartu sada su zatvorile svoja vrata.

Vlasnica se preko internet stranice zahvalila svojim kupcima i radnicima na svemu.

Komentirajte prvi

New Report

Close