Prodaja Rolex satova ove godine iznad čekivanja

Autor: Poslovni dnevnik , 09. prosinac 2021. u 22:01
Nestašica Rolexa donijela je dobre rezultate drugim brendovima/Reuters

Kompanija je u 26-tjednom razdoblju do kraja listopada povećala prilagođenu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) za gotovo 60 posto.

Britanski prodavač luksuznih švicarskih satova Watches of Switzerland Group izvijestio je u četvrtak o snažnom rastu dobiti i prihoda u prvoj polovini fiskalne godine i prognozirao dobre rezultate u sezoni božićnih kupnji.

Kompanija je u 26-tjednom razdoblju do kraja listopada povećala prilagođenu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) za gotovo 60 posto, na 82,8 milijuna funti, što pokazuje snažan utjecaj prvog vala pandemije na njezino poslovanje u 2020. godini. Prihod im je porastao 42 posto, na 586,2 milijuna funti

WoS je u svibnju, lipnju i srpnju prodao puno satova marke Rolex i morao je obnoviti zalihe do kraja listopada, rekao je izvršni direktor Brian Duffy.

WoS ima 163 trgovine u Velikoj Britaniji i SAD-u i najveći je prodavač Rolexa na Otoku, koji čine oko polovine njegova poslovanja. Nestašica Rolexa donijela je po Duffyjevim riječima dobre rezultate drugim brendovima.

“Cartier, Omega, Breitling, TAG Heuer, Tudor dobro posluju”, dodao je Duffy, istaknuvši da su postigli dobre rezultate na početku trećeg fiskalnog tromjesečja. “Studeni je bio jak”, naglasio je Duffy i dodao da je grupa dobro opskrbljena za blagdansko razdoblje trgovanja, naglasio je Duffy

Komentirajte prvi

New Report

Close