Pobuna Nijemaca protiv Kineza. Nezadovoljni radnim uvjetima, požalili se sindikatu

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2024. u 12:19
Foto: Unsplash/Ilustracija

Njemački list je istaknuo izvještaj britanskog lista Financial Times da Great Wall motor od radnika u Kini zahtijeva da prođu dvotjednu vojnu obuku prije nego što počnu raditi u ovoj kompaniji.

Radnici u minhenskoj podružnici kineskog proizvođača automobila Great Wall Motor nisu zadovoljni uvjetima rada. Upravu kompanije optužuju za “toksično” radno okruženje.

Njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung je objavio navode nezadovoljnih radnika koji su tražili da se njihov identitet ne otkriva. Naime, europski uredi Great Walla otvoreni su prošle godine u Münchenu, piše Klixba.

Zaposlili su 100 ljudi u Europi, želeći da poboljšaju svoje poslovanje. Uglavnom je riječ o zaposlenicima koji su do tada radili za druge europske automobilske kompanije, a privukli su ih plaćama višim za 30 do 50 posto u odnosu na plaće koje su imali.

No, kada su došli u europsku podružnicu Great Walla, bili su vrlo neugodno iznenađeni, a zbog čega su podnijeli pritužbu sindikatu IG Metall koji je s dva milijuna članova najveći sindikat na svijetu.

“Kinezi počinju tako što nas privlače s mnogo novca. No, nemoguće je raditi u ovakvoj kompaniji”, izjavio je za Frankfurter Allgemeine Zeitung direktor koji još uvijek radi u Great Wallu.

Steffen Cost je iskusni menadžer koji je radio za kompanije poput Renaulta, Nissana i Kije, a sada je odgovorna osoba u europskom odjelu kineskog proizvođača. Kao razlog za nezadovoljstvo radnika naveo je “kulturne razlike”.

“Uzbudljivo je gledati rast Great Walla u Europi, ali je također istina da se ne može svako nositi s ovom novom situacijom. Nesumnjivo je da radno okruženje postaje intenzivno”, konstatirao je Cost.

Njemački list je istaknuo izvještaj britanskog lista Financial Times da Great Wall motor od radnika u Kini zahtijeva da prođu dvotjednu vojnu obuku prije nego što počnu raditi u ovoj kompaniji.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dali ste im tehnologiju, znanje i dizajnere, sad se naviknite na manje plaće..

Ha ha, lijeni Nijemci.

New Report

Close