Prisilna naplata Đukanovićeva duga

Autor: Poslovni dnevnik , 26. studeni 2018. u 21:59
Tvrtka Mila Đukanovića porez nije izmirila od 2015. godine/Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Općina Budva pokrenula postupak protiv tvrtke Global Montenegro zbog poreznog duga.

Općina Budva pokrenula je postupak prisilne naplate oko 50.000 eura, zbog porezog duga kompanije Global Montenegro čiji je suvlasnik Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

Osnivači tvrtke koja više od tri godine ne plaća porez su Đukanović i njegov kum i poslovni partner Vuk Rajković.

Prema saznanjima Vijesti, Uprava lokalnih javnih prihoda Budve obračunala je porez na nekretnine za 2015., 2016. i 2017. godinu i naložila kompaniji da izmiri dug u roku od deset dana.

Ako tvrtka ne plati poreznicima Općina će u katastarskoj evidenciji upisati hipoteku na vrijedni zemljišni kompleks od 20.000 četvornih metara u podnožju brda Košljun, na ulazu u Budvu, tvrdi izvor Vijesti. 

Rješenje o poreznom dugu navodno je već upućeno na adresu podgoričke kompanije. Ovo je prvi put da nova vlast u Budvi, na čelu sa Demokratima, blokira Đukanovićevu imovinu.

I bivša DPS-ova vlast blokirala je prijašnjih godina imovinu stranačkog čelnika zbog neizmirenog poreza. Kompanija Global Montenegro godinama je bila na crnoj listi poreznih neplatiša, da bi lani izmirila dug od oko 60.000 eura za razdoblje prije 2015. godine. Global Montenegro lani je poslovao s gubitkom od 25.386 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close