Prihodi Huaweija rasli znatno brže, za 23%

Autor: Poslovni dnevnik , 30. srpanj 2019. u 21:59
Prihodi na 401 milijardu juana/REUTERS

Kineski proizvođač u prvom polugodištu isporučio 24% više telefona.

Kineska tehnološka kompanija Huawei izvijestila je u utorak kako su joj prihodi u prvoj polovini godine porasli za 23,2 posto, što je znatno brže nego godinu ranije, usprkos američkim sankcijama.

Huawei, koji je ove godine počeo objavljivati kvartalne rezultate, priopćio je da su mu prihodi u prvoj polovini godine porasli na 401,3 milijarde juana.

U tom je razdoblju isporučio 118 milijuna pametnih telefona, što je porast od 24 posto u usporedbi s istim razdobljem lani. Huaweijev lanac opskrbe znatno je uzdrman sredinom svibnja kad ga je Washington uvrstio na crnu listu. Američka vlada tvrdi da ta kompanija predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost, budući da bi Peking mogao koristiti njihovu opremu za špijuniranje, što Huawei negira.

Od tada mu je odobrena tromjesečna odgoda provođenja sankcija, do 19. kolovoza, a američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je da će Washington ublažiti sankcije toj tehnološkoj kompaniji, no nije iznosio detalje.

"S obzirom na temelje koje smo postavili u prvoj polovini godine, nastavljamo rasti i nakon što smo dodani na crnu listu. To ne znači da ćemo izbjeći poteškoće u budućnosti. Vjerojatno ćemo ih imati i one bi mogle kratkoročno utjecat na tempo našeg rasta", rekao je čelnik Huaweija Liang Hua.

Komentirajte prvi

New Report

Close