Pretty Group iz Bangladeša otvara tvornicu u Somboru

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2016. u 21:59
Kompanija iz Bangladeša uložit će 16 milijuna eura

Proizvodit će se odjeća za izvoz u Europu.

Tekstilna kompanija Pretty Group iz Bangladeša, koja zapošljava 17.000 radnika i ostvaruje godišnji promet od oko 160 milijuna eura, najavljuje otvaranje pogona u Somboru u kojem bi novo radno mjesto našlo čak 1100 radnika.

Vijećnici gradske Skupštine odlučili su da se nakon pisma namjere kompanije iz Bangladeša osnuje stručna radna skupina koja će izradila elaborat o opravdanosti davanja građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom i bez naknade. Investitor iz Bangladeša namjerava uložiti 16 milijuna eura u proizvodne hale na 15.000 četvornih metara i suvremenu tehnologiju.

Plan kompanije Pretty Group je da se sva proizvodnja izvozi, prije svega na tržište Europe. Jedan od zahtjeva Pretty Groupa je vezan za poslovanje u sklopu sustava slobodnih zona, pa se od somborskih vlasti očekuje dobivanje takvog statusa za buduću bangladešku tvornicu odjeće. Za somborsku industrijsku zonu zainteresirani su i investitori iz Kine, koji su već nekoliko puta dolazili na službene razgovore s gradskim vlastima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close