Poznati proizvođač namještaja neočekivano se širi na tržištu jedne azijske zemlje

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2024. u 09:01
Foto: Unsplash

Ova kompanija je posljednjih godina investirala u poboljšanje automatizacije svoje usluge dostave, i kako je rekao Öncü, u Južno Koreji je jedna od najkvalitetnijih isporuka.

Švedski proizvođač namještaja Ikea planira uložiti oko 300 milijuna eura u Južnoj Koreji u naredne tri godine kako bi povećao tržišni udio u toj azijskoj zemlji, piše B92.

“Puno ulažemo u Aziju”, rekao je Tolga Öncü, šef maloprodajne grupe kompanije Ingka Group, prilikom svoje prve posjete zemlji od 2018, i najavio otvaranje novih prodavaonica, prenosi Bloomberg.

Ikea, poznata po svom poslovnom modelu uradi sam, ima četiri prodajna mjesta u Južnoj Koreji i nudi kupovinu i dostavu.

Ova kompanija je posljednjih godina investirala u poboljšanje automatizacije svoje usluge dostave, i kako je rekao Öncü, u Južnoj Koreji je jedna od najkvalitetnijih isporuka.

Brend planira sniziti cijene na globalnoj razini i očekuje smanjenje od deset do 20 posto za ključne proizvode u Južnoj Koreji, dodao je on. U SAD-u, Ikea je smanjila maloprodajne troškove za skoro 1000 proizvoda.

Ikea je u Južnoj Koreji od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023. ostvarila prihode od 600 milijardi wona (603,1 milijun dolara) , što je manje u odnosu na 622 milijarde wona godinu dana ranije, prema financijskom izvještaju iz prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close