Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa otkrila novu titulu njegove supruge Camille

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. travanj 2023. u 11:10
Foto: Reuters

Taj potez obilježava nevjerojatno putovanje Camille tijekom više od pet desetljeća, od romantične veze, do ljubavnice i konačno supruge kralja, a završit će njezinom službenom krunidbom za kraljicu uz novog kralja.

Titula “kraljica Camilla” korištena je prvi put u službenom svojstvu, pojavljujući se na pozivnicama za krunidbu kralja Karla III, a postat će njezina titula nakon krunidbe.

Camillu se službeno oslovljava s “kraljica supruga” od smrti kraljice Elizabete II., ali je nazvana kraljica Camilla uz kralja Karla III na pozivnicama koje će biti poslane za više od 2000 gostiju.

Kraljevska mrežna stranica bit će ažurirana nakon krunidbe kako bi odražavala Camillinu promjenu titule, pri čemu će kraljica supruga biti zamijenjena kraljicom Camillom, priopćila je palača.

Taj potez obilježava nevjerojatno putovanje Camille tijekom više od pet desetljeća, od romantične veze, do ljubavnice i konačno supruge kralja, a završit će njezinom službenom krunidbom za kraljicu uz novog kralja.

Budući kralj princ George igrat će važnu ulogu u krunidbi svog djeda zajedno sa sedam školaraca, a svi će biti paževi koji će “pratiti njihova veličanstva tijekom službe krunidbe”.

Dječaci su ili obiteljski prijatelji ili bliski rođaci Charlesa i Camille, uključujući troje kraljičinih unuka.

S krunidbom za gotovo mjesec dana, nova fotografija kralja i kraljice, koja nosi haljinu Fione Clare, objavljena je. Nasmiješeni su u plavom salonu Buckinghamske palače na fotografiji koju je snimio Hugo Burnand, omiljeni kraljevski fotograf obitelji.

Izvor u kraljevskoj kući je rekao da je imalo smisla nazivati Camillu kraljicom suprugom u prvim mjesecima vladavine kralja, kako bi se razlikovala od kraljice Elizabete II.

“‘Kraljica Camilla’ je prikladno rješenje uz titulu ‘kralja Karla’ na pozivnici. Krunidba je prikladno vrijeme da se počne koristiti ‘kraljica Camilla’ u službenom svojstvu. Sve bivše kraljice su bile poznate kao ‘kraljica’ u dodatku na njihovo ime.”

 

Pozivnica je tiskana na recikliranom materijalu i bogato ukrašena lišćem prema dizajnu umjetnika Andrewa Jamiesona.

Piše: “Krunidba Njihovih Veličanstava Kralja Karla III. i kraljice Camille – Po zapovijedi kralja, Earl Marshall je upućen da pozove…da bude prisutan u crkvi opatije u Westminsteru 6. svibnja 2023.”

Bilo je nagađanja o tome koju će titulu Camilla nositi kada Karlo sjedne na prijestolje, no pokojna kraljica je u veljači prošle godine otklonila glasine kada je rekla da je njezina “iskrena želja da se, kada za to vrijeme dođe, Camilla oslovljava kao kraljica supruga.”

U povijesti supruge monarha bile su poznate kao kraljice, a kraljevski komentatori su sugerirali da bi se formalna promjena titule mogla dogoditi u vrijeme krunidbe. Camillin imidž promijenio se od vremena kad je nazvana ‘trećom’ osobom u braku princa i Diane, princeze od Wales,a da bi konačno postala član monarhije spremna služiti naciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close