Požalio se na bolove u trbuhu, liječnici se šokirali kada su otkrili o čemu se radi

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2023. u 16:24
foto: unsplash

Pacijentova rodbina nije bila svjesna problema.

Muškarac koji se dvije godine žalio na bolove u trbuhu šokirao je liječnike koji su otkrili da je pacijent zapravo progutao razne kućanske predmete, od gumba do slušalica.

Indijac Kuldeep Singh (35) odlučio se obratiti bolnici zbog dugotrajnih problema s trbuhom i povišene temperature.

Tijekom pregleda, liječnici su odlučili napraviti rendgenski pregled kako bi bolje razumjeli situaciju, a ono što su otkrili ostavilo ih je u potpunom šoku. Singh je navodno progutao oko 60 različitih predmeta, uključujući medaljone, lančiće, matice, vijke, slušalice, sigurnosne igle, magnete, gumbe za košulje, patentne zatvarače i mnoge druge neprehrambene stvari, piše NY Post.

Liječnici su mu dijagnosticirali mentalno oboljenje zbog kojeg je “kompulzivno gutao predmete koji nisu hrana”. Bolest je najčešća kod male djece, trudnica i osoba s psihičkim poremećajima, uključujući poremećaje iz autističnog spektra, intelektualne teškoće i shizofreniju.

Pacijentova rodbina nije bila svjesna problema.

Nije iznenađujuće da se jedenje neprobavljivih predmeta može pokazati opasnim za nečije zdravlje, kao što je bio slučaj sa Singhom. “Budući da je jeo oštre predmete, u trbuhu je imao teške rane”, rekla je Ajmer Singh Kalra, direktor bolnice Moga Medicity u Mogi, Punjab, gdje je pacijent liječen.

Singh je podvrgnut trosatnoj operaciji koju su izveli kirurg Anup Handa i gastroenterolog dr. Vishavnoor Kalra. Iako je operacija bila uspješna, pacijent je i dalje u kritičnom stanju, prema riječima Kalre.

Komentirajte prvi

New Report

Close