Potvrđena Bidenova pobjeda, Trump odmah reagirao

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2021. u 10:28
Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Donald Trump poručio je kako će 20. siječnja doći do ‘uredne tranzicije’ iako se ‘potpuno ne slaže s ishodom izbora’.

Američki Kongres u četvrtak je potvrdio pobjedu bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima i objavio da stupa na dužnost 20. siječnja.

Nakon što je završena višesatna rasprava i odbačeni republikanski prigovori na rezultate glasanja u saveznoj državi Pennsylvaniji Kongres je potvrdio rezultate glasova izbornog kolegija u preostalih 12 saveznih država na koje nije bilo prigovora. Potvrdom broja glasova osvojenih u saveznoj državi Vermontu Biden je prešao potrebni prag od 270 glasova. Nakon što su potvrđeni i rezultati iz posljednje države po abecedi, Wyoming, objavljeno je i da je Biden pobijedio sadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa s ukupno 306 glasova izbornog kolegija prema 232, piše Večernji list.

Donald Trump poručio je kako će 20. siječnja doći do ‘uredne tranzicije’ iako se ‘potpuno ne slaže s ishodom izbora’.

– Uvijek sam govorio kako ćemo nastaviti svoju borbu kako bismo osigurali da se broje samo legalni glasovi. Iako ovo predstavlja kraj najvećeg prvog mandata u predsjedničkoj povijesti, to je samo početak naše borbe da Ameriku opet učinimo velikom – stoji u Trumpovoj poruci.

Komentirajte prvi

New Report

Close