Potrošačko ludilo u Kini

Autor: Tomislav Pili , 14. studeni 2016. u 15:45
Foto: Thinkstock

Internetski trgovac Alibaba priopćio je da su najpopularniji bili strani brendovi Apple, Adidas, Nike, New Balance i Ugg.

Najveća internetska rasprodaja na svijetu – kineski Dan samaca – postavio je novi rekord s vrijednošću od 20 milijardi dolara.

 

1,5mlrd.

dolara vrijedne robe prodano je u prvih šest minuta rasprodaje

Rasprodaja je započela u petak poslije ponoći, a o navali kupaca dovoljno govori impresivni podatak da je internetski trgovac Alibaba već šest minuta nakon ponoći objavio da je prodano robe za 10 milijardi juana, odnosno 1,5 milijardi dolara. Još prije tri godine Alibabi je trebalo šest sati da dostigne tu brojku, piše britanski Guardian. Ukupnim prometom ove je godine srušen lanjski rekord od 14,4 milijardi dolara.

Već prošle godine Dan samaca nadmašio je po prometu obje američke rasprodaje poznate kao Black Friday i Cyber Monday. Među inozemnim brendovima ove su godine dominirali Apple, pa proizvođači sportske opreme Nike, New Balance i Adidas te proizvođač obuće Ugg. Od kineske robe, kupcima su bili zanimljivi samo mobiteli i kućanski aparati, priopćila je Alibaba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close